Onze Menukaarten

Heerlijk eten en drinken zonder zelf te hoeven ‘zorgen’, dat kan meer dan uitstekend bij restaurant De Toerist. U kunt bij ons smakelijk lunchen, of uitgebreid dineren. Eigenaresse en chefkok Rona kookt met passie heerlijke gerechten van de kaart, met pure ingrediënten, culinair eerlijke gerechten met soms een verrassende twist.

Nieuwsgierig? Neem hieronder alvast een kijkje in onze menukaarten.

Enkel lunchen, of borrelen? In onze lunch en borrelkaart vind u vast een keuze die past.

Reserveer een plekje bij De Toerist!

Eenvoudig en snel een reservering bij de Toerist aanvragen met het reserveringsformulier. Zodra wij de reservering hebben goedgekeurd krijgt u een email ter bevestiging.

Reserveer tijdig want vol = vol!

Onze Dinerkaart

Te bestellen vanaf 16:00 uur.

Koude Voorgerechten

Wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter

Mandje Stokbrood
 4,50
Met huisgemaakte kruidenboter
Luxe broodmandje
 7,00
Luxe broodjes, geserveerd met huisgemaakte truffelmayonaise en tapenades
Kip Cocktail
 9,00
Kippendijfilet, op een bedje van verse salade en huisgemaakte kerrie Malibu-saus
Noorse Garnalencocktail
 9,50
Garnalen met huisgemaakte Cocktail-Whiskysaus
Zalm van de Noor
 12,50
Gerookte Noorse zalm met groene appel en een dille- room dressing
Carpaccio van Runderhaas
 13,50
Carpaccio van de haas met rucola, pitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayo

Soepen

Wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter

Tomaten crème soep
 6,50
Gemaakt van verse pomodoro tomaat met opgeklopte room
Champignonsoep
 7,00
Huisgemaakte Champignonsoep, gemaakt van biologische kastanjechampignons
Soep van de Dag
 0,00
Wordt iedere keer afwisselend gekozen, passend bij het seizoen

Warme voorgerechten

Wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter

Champignons van Roij
 9,00
Biologische kastanjechampignons in knoflookolie gebakken
Kaaskroketten
 8,50
Geserveerd op een bedje van salade
Pittige Gamba’s (in knoflookolie)
 12,50
In knoflookolie met een pittige saus
Mosselen gegratineerd
 11,50
Mosselen met knoflook en kaas gegratineerd
Ossenhaaspuntjes met pit!
 14,50
Ossenhaas in een licht pittige ketjap-room saus

Salades

Wordt geserveerd met een mandje stokbrood en kruidenboter

Salade de Romein
 16,50
Salade met tomaat, ei, gegrilde kipreepjes, knoflookolie, croutons en dressing
Salade van de zee
 19,50
Salade met tomaat, huisgemaakte pittige makreelsalade, garnaaltjes, gerookte zalm, knoflookolie, croutons en dressing
Salade het geitje
 18,00
Salade met tomaat, komkommer, geitenkaas, honing, geroosterde walnoten, croutons en dressing

Pasta’s

Pasta Bologna
 14,50
Ragout van kalfsgehakt, in een langzaam gestoofde saus van wijn en tomaat
Pasta Riccione
 16,00
Gebakken Italiaanse pancetta, met ui, room, en knoflook
Pasta Amalfi
 17,00
Gebakken biologische kastanjechampignons, met ui, room, en knoflook
Pasta Sicilië
 19,50
Reuze gamba’s in een pittige tomatenroom saus met rucola

Hoofdgerechten – Vlees

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen, warme groenten en verse salade met een huisgemaakte dressing

Lookpannetje
 18,50
Kipfilet en ananas in een saus van knoflook en ketjap
’t Haasje
 20,00
Varkenshaas medaillons omwikkelt met spek
Gegrilde malse spareribs
 21,00
Eigen gemarineerde spareribs met een zoete of pittige marinade
Wiener Schnitzel
 16,00
Varkensschnitzel op een bedje van warme groenten
Wiener Schnitzel Mega
 19,00
Grote varkensschnitzel op een bedje van warme groenten
Grill teller
 24,50
Voor de echte vleesliefhebber, biefstuk, varkenshaas medaillon, rundspies, kipfilet en spareribs
Biefstuk Vd. Belg
 23,00
Biefstuk van Belgisch Witblauw 200gram op een bedje van warme groenten
Ossenhaaspuntjes met pit!
 24,50
Ossenhaaspuntjes in een licht pittige ketjap en room saus
’t Gevulde pannetje voor 2
 49,50
Gevuld voor 2: ossenhaasjes, kalfsoesters, varkenshaasjes, gerookt spek met uien, aardappelen en groenten
Tournedos
 35,00
Ossenhaas van 200gram geserveerd met gebakken kastanjechampignons en huisgemaakte kruidenboter

*Pepersaus – Champignonssaus – Stroganoff – Satésaus*

Hoofdgerechten – Vis

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet of gebakken aardappelen, warme groenten en verse salade met een huisgemaakte dressing

Tongfilet
 20,00
Tongfilet met garnaaltjes in een prei roomsaus
Black tijger gamba’s
 24,50
Gamba’s bereid in een knoflookroomsaus
Zalmfilet uit de oven
 23,00
Zalmfilet zacht gegaard in de oven met een kruidenbotersaus
Zalmfilet gebakken
 23,00
Zalm gebakken in knoflookroomsaus
’t Gevulde vis pannetje
 24,50
Diverse soorten verse vis gevangen in één pannetje zoals, kabeljauw, zalm, zeevruchten, en gamba in een romige vissaus

Nagerechten

Sweet Liya
 5,00
1 bolletje vanille roomijs en 1 bolletje aardbeien sorbetijs met slagroom in een mooie beker om mee te nemen
Rona’s Delight
 7,00
1 bolletje chocolade roomijs en 2 bolletjes karamel-chocolade-zeezout roomijs met chocolade saus en slagroom
Go Nuts
 7,50
2 bolletjes hazelnoot roomijs en 1 bolletje vanille roomijs met gemengde noten, met karamel saus en slagroom
Dame Blanche
 7,00
3 bolletjes vanille roomijs met chocolade saus en slagroom
Crème brûlée
 8,00
Huisgemaakte echte creme brulee met een toefje slagroom
Apfelstrudel
 6,50
Bolletje vanille ijs met slagroom en vanille saus

Kindergerechten

Met verrassing (t/m 12 jaar)

Kindersoepje
 4,00
Kinderpannenkoek
 6,00
Frietjes met kroket
 6,50
Portie frietjes met een kroket, mayonaise en appelmoes
Frietjes met frikandel
 6,50
Portie frietjes met een frikandel, mayonaise en appelmoes
Frietjes met kipnuggets
 6,50
Portie frietjes met kipnuggets, mayonaise en appelmoes
Frietjes met Schnitzel
 8,50
Portie frietjes met een schnitzel, mayonaise en appelmoes
Frietjes met zoete spareribs
 9,00
Portie frietjes met zoete spareribs, mayonaise en appelmoes
Kinder Bologna
 9,00
Ragout van kalfsgehakt en tomaat