Welkom!

Tussen de kleine stad Weert en kerkdorp Stramproy, vindt u camping De Toerist. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is, kan vertoeven en kan genieten van een hapje of drankje en waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Met 25 staanplaatsen, bieden wij een rustige en landelijke kampeeromgeving die nieuw is aangelegd in 2017.

Minicamping De Toerist is een ideale plek, met voor ieder wat wils. Bij het naastgelegen restaurant De Toerist kunt u heerlijk eten a la carte. Op ons ruime groene (speel)terras geniet u van een heerlijk kopje koffie of een drankje in het zonnetje. De kinderen amuseren zich uitstekend en beleven hun avonturen in het speelkasteel, hebben plezier in de ballenbak, op het springkussen of op de trampoline.

Onze Faciliteiten

Het kampeerterrein is direct gelegen naast de grote parkeerplaats. De 25 staanplaatsen zijn elk ruim 140m2 groot en bieden voldoende privacy. Op het kampeerterrein liggen ook de sanitaire voorzieningen.

Er zijn 4 douches, een apart baby/kindergedeelte, 4 toiletten en 2 afwaswastafels en chemische stort bak. Bij de kampeerplaatsen zijn watertappunten en stroompunten beschikbaar.

Boek nú

Handige en leuke extra’s

  • Gratis WiFi
  • Cafe/restaurant De Toerist (lunch,diner,borrel)
  • ‘groen’ terras met recreatietuin voor de kinderen
  • Ruime parkeerplaats

Omgeving & Toerisme

Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd, is een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte.

De gemeente Weert is in 2014 uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’. Bijzonder is grenspark Kempen-Broek, dat zich uitstrekt via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied ‘de Ijzeren Man’ is hier onderdeel van.

Naast heerlijk wandelen in deze bosrijke natuur of een bezoek aan het milieucentrum, kunt u ook terecht bij overdekt Zwembad De Ijzeren Man. Spectaculair waterskiën of een paar uurtjes klimmen in het klimbos? Ook dit kan bij recreatiegebied de Ijzeren Man. Zwemmen in de open lucht doet u bij het dichtbij gelegen Blauwe Meertje.

Liever een (lange) fiesttocht maken? Dit kan door een geweldig grensoverschrijdend fietsroutenetwerk door het mooie Kempenbroek. Minicamping De Toerist is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Thorn, Roermond, Maaseik en de Maasplassen, het heuvelachtige Zuid-Limburg, het gezellige Brabant en het Bourgondische België. En ook Duitsland ligt dichtbij.

TIP: Proef ook eens de bekende ‘Weerter Vlaai’

Wellicht Tot gauw ziens,

Frank en Rona